Известната руска опозицонерка Любов Собол е осъдена на година и половина

...
Известната руска опозицонерка Любов Собол е осъдена на година и половина
Коментари Харесай

Любов, която няма право да излиза от къщи. Как Русия на Путин репресира опозиционерите |

Известната съветска опозицонерка Любов Собол е наказана на година и половина ограничаващи ограничения поради ролята й в организирането на всеобщите митинги през януари, призоваващи за освобождението на Алексей Навални.

Хиляди бяха е в поддръжка на рецензия на Кремъл, имаше редица сигнали и доказателства за полицейска експанзия против мирни стачкуващи.

Собол е измежду опозиционерите, упрекнати от съветските управляващи в нарушение на коронавирусните ограничавания за всеобщи събирания. И Преображенският областен съд в Москва я призна за отговорна за „ подбудителство към нарушавания на санитарните ограничавания “.

Присъдата ѝ не разрешава да напуска дома си сред 22 часа и 6 часа сутринта, да посещава всеобщи събития и да напуща Московска област.

Самата Собол беше изведена от правосъдната зала, когато стартира да снима четенето на присъдата.

Прокуратурата настояваше за две години ограничителни ограничения. По време на следствието Собол беше сложена под домакински арест - мярка, която по-късно беше облекчена, защото тя има дребна щерка.

Любов Собол, основен помощник на Навални, е юрист на Фонда за битка с корупцията (ФБК) и водеща фигура в митингите в Москва през лятото на 2019 година

Руските управляващи оповестиха ФБК за " екстремистка организация " и блокираха активността й. Днес в Русия деятелите и сътрудниците на ФБК са застрашени със затвор.

Неотдавна признат закон също по този начин не разрешава на сътрудниците на " екстремистки организации " да се кандидатират на избори и това принуди Любов Собол да спре предизборната си акция като претендент за Думата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР